Petak, 3. svibnja 2024.

Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije ima novo vodstvo

Mario Šutalo izabran je za novog predsjednika Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije.

Odlučeno je to na izbornoj skupštini održanoj u srijedu.

Kako je poručio novi predsjednik najprije je održana godišnja izvještajna skupština na kojoj su razmotrili i potvrdili izvješće o radu i financijsko izvješće za prethodnu godinu, a nakon toga je izabrano novo vodstvo.

Ustupila Maja Koren Golub.

– Udruga kroz nekoliko programa i projekata kontinuirano osigurava videću pratnju za 50-ak članova kojima tim putem pomaže pri osamostaljivanju i sprečavanju njihove institucionalizacije. Također se u kontinuitetu provodi program “Priprema, pozor, SAD (Samopouzdani, Aktivni, Društveni)!” koji članovima pruža uslugu psihosocijalne podrške i resocijalizacije osoba s oštećenjem vida srednje i starije životne dobi za nastavak kvalitetnog suživota u lokalnoj zajednici – objasnio je Šutalo.

Spomenuo je i da su u posljednje četiri godine provedeni projekti “Zajedno učimo – samostalno živimo” namijenjeni mladim članovima udruge te “Osluškujemo novosti” kojim je osigurano pravo na jednak pristup informacijama iz lokalne zajednice.

– Udruga provodi i projekte financirane od lokalne zajednice kao što su “Naši dani” i “ZA- Zajedno Aktivni”. Također kontinuirano se provode i projekti “Gledajte kroz naše naočale” i “Biti slijep na pet minuta” financirani od općina u Koprivničko–križevačkoj županiji – ispričao je te dodao kako udruga danas broji 176 članova.

Osim raznih projekata, kvalitetno surađuju s lokalnim upravama i samoupravama, ostalim udrugama i institucijama poslovnim i privatnim sektorom, liječnicima oftalmolozima i svim ostalim subjektima s područja županije, ali i šire, vezanima za poboljšanje kvalitete života osoba s oštećenjem vida.

Dodajmo da je dosadašnji predsjednik udruge Ivica Ferenčić u svojem osmogodišnjem mandatu uvelike doprinio radu udruge te uloženim trudom i vremenom povećao kvalitetu života članstva, a u sljedećem mandatu ostaje na funkciji dopredsjednika.

Ustupila Maja Koren Golub.
zatvori