Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

U proteklom tjednu 21 kazneno djelo, 18 prometnih nesreća i osam prekršaja narušavanja javnog reda i mira

Na području Podravine i Prigorja u proteklom je tjednu zabilježeno 21 kazneno djelo, 18 prometnih nesreća i osam prekršaja narušavanja javnog reda i mira.

Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke poručili su da je od zabilježenog 21 kaznenog djela 15 iz općeg kriminaliteta i šest iz područja maloljetničke delinkvencije. Dodali su da je kazneno prijavljeno 11 osoba.

U području javnog reda i mira policijski su službenici prekršajno prijavili devet osoba. Prijavljeni su za osam prekršaja i to dva prekršaja tuče, svađe i vike, zatim dva prekršaja drskog ponašanja, prekršaj tučnjave, prekršaj držanja životinja bez nadzora, prekršaj omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika te prekršaj davanja alkoholnih pića pijanim osobama.

Policijski službenici su u proteklom tjednu zabilježili i 18 prometnih nesreća od kojih su tri s ozlijeđenim osobama i 15 s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom.

– Lakše je ozlijeđen vozač osobnog automobila, a ozlijeđeno je i dvoje vozača bicikala, čija će kvalifikacija ozljeda biti poznata po zaprimanju liječničke dokumentacije – poručili su iz policije.

Osim toga, u proteklom su tjednu zatečena dva maloljetnika mlađa od 16 godina koji su bili u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.

zatvori