Utorak, 15. listopada 2024.

STANJE NA BIROU U ožujku manje nezaposlenih nego u veljači, najveća potražnja za konobarima

Krajem ožujka u Podravini i Prigorju zabilježena je 1.871 nezaposlena osoba.

Podaci su to Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Križevci koji pokazuju da je u odnosu na veljaču riječ o 53 nezaposlene osobe ili 2,8 posto manje, dok je u odnosu na ožujak prethodne godine evidentirano 406 nezaposlenih osoba ili 17,8 posto manje.

U odnosu na prethodni mjesec u svim ispostavama evidentiran je pad broja nezaposlenih osoba, i to u Đurđevcu za 4,6 posto, u Koprivnici za 2,3 posto te u Križevcima za 0,5 posto.

Kada je riječ o izlascima iz evidencije nezaposlenih, podaci pokazuju da je tijekom ožujka izašlo 337 osoba, što je za 26,2 posto više nego u veljači te za 28 posto manje nego u ožujku prethodne godine. Od toga je zaposleno 269 osoba.

S druge strane, novoprijavljenih osoba je tijekom ožujka bilo 284, što je za 1,4 posto manje nego u veljači te za 2,1 posto manje nego u ožujku prethodne godine, od čega izravno iz radnog odnosa dolaze 183 osobe ili 64,4 posto, a izravno iz redovitog školovanja sedam osoba ili 2,5 posto.

Područni ured Križevci tijekom izvještajnog mjeseca evidentira 571 potrebu za radnicima od strane poslodavaca, što je za 13,1 posto više nego u veljači te za 26,6 posto više nego u ožujku prethodne godine. Promatrano prema djelatnostima, najviše je potreba iskazano u prerađivačkoj industriji, djelatnosti zdravstvene zaštite i socijalne skrbi, poljoprivredi, šumarstvu i ribarstvu, obrazovanju i građevinarstvu.

Najtraženija zanimanja u ožujku su konobar, odnosno konobarica, voćarski radnik odnosno radnica te radnik, odnosno radnica na proizvodnoj liniji.

Slušaj uživo
zatvori