Subota, 18. svibnja 2024.

Robert Čimin predstavio svoju knjigu ‘Arheološki genom Podravine’

Ravnatelj Muzeja grada Koprivnice Robert Čimin jučer je u Galeriji Mijo Kovačić predstavio svoju knjigu “Arheološki genom Podravine”.

Kako su poručili iz Službe ureda župana, radi se o knjizi koja je proizašla iz Čiminove doktorske disertacije koja je na temelju arheoloških nalaza i povijesnih dokumenata na jednom mjestu sažela kompletnu srednjovjekovnu povijest Podravine.

– Knjiga na 500 stranica tekstualno te slikovnim, nacrtanim i kartografskim prilozima detaljno prikazuje arheološka istraživanja na srednjovjekovnom gornjokomarničkom prostoru, od Rasinje do Podravskih Sesveta, od bjelobrdske kulture do sredine 16. stoljeća. Uz to, knjiga se bavi i analizom tadašnje prostorne organizacije, pri čemu je iznesen novi model povezivanja povijesno zapisanih naselja i objekata s brojnim arheološkim zapisima – objasnili su.

Dodajmo da su na predstavljanju knjige govorili Tatjana Sekelj Ivančan, Hrvoje Petrić, akademik Dragutin Feletar, autor knjige Čimin te moderatorica i nakladnica Petra Somek, a istoj je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Izvor: kckzz.hr
Izvor: kckzz.hr
Izvor: kckzz.hr
Izvor: kckzz.hr
zatvori