Utorak, 30. travnja 2024.

PROVEDEN ŽURNI POSTUPAK Sud nije imao milosti za vozača (29) koji je četvrti put uhvaćen bez vozačke, sada je bio i pijan

Na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici – Stalna služba Đurđevac jučer je doveden 29-godišnjak koji je u subotu u Peterancu nedaleko Koprivnice vozio teretni automobil bez vozačke i pod utjecajem alkohola od 1,17 promila.

Policijska uprava koprivničko-križevačka izvijestila je kako su službenici muškarca zatekli oko 16:35 u Ulici braće Radića, a prethodno je već tri puta uhvaćen i pravomoćno kažnjen zbog vožnje prije položenog vozačkog ispita.

– Od njega je privremeno oduzet teretni automobil koji je vozio te je o tome obaviješten Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici koji odlučuje o daljnjem postupku s oduzetim vozilom – objasnili su u policiji.

U žurnom prekršajnom postupku muškarac je kažnjen novčanom kaznom od 6.500 kuna, kaznom zatvora od 30 dana uvjetno na 12 mjeseci i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije šest mjeseci kad za to stekne uvjete. Spomenimo i da je sud odlučio da će se oduzeto vozilo vratiti vlasnici vozila.

zatvori