Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

POKRENUTA ISTRAGA Razbojnik koji je prije dva tjedna opljačkao trgovinu nosio fantomku i medicinsku masku, u prodavačicu uperio pištolj

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 52-godišnjaka zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela razbojništva.

Kako stoji u priopćenju, postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 52-godišnjak 16. travnja ove godine u mjestu kraj Đurđevca ušao u prodavaonicu maskiran kapom s prorezima za oči navučenom preko lica i medicinskom maskom držeći u ruci plinski pištolj.

>> RAZBOJNIŠTVO U PODRAVINI Maskirani muškarac (52) upao u trgovinu i prodavačici prijetio plinskim pištoljem, ukrao puno gotovine

– Osnovano se sumnja da je uperio pištolj u prodavačicu i predao joj papir s napisanim tekstom kako traži da mu preda novac ili će pucati, a potom je iz blagajne uzeo i zadržao za sebe novac u iznosu većem od 8.000 kuna – navedeno je.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 52-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela. Temeljem Kaznenog zakona trenutno mu zbog razbojništva prijeti od jedne do 10 godina zatvora.

zatvori