Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

Mladić (18) noćas bježao policiji pa izazvao prometnu nesreću, nakon toga vrijeđao policajce

Pod utjecajem alkohola 18-godišnjak je noćas bježao policiji i pritom skrivio prometnu nesreću.

Kako su izvijestili iz Policijske uprave koprivničko-križevačke, oko 2:10 u Ulici Ivana Zakmardija Dijankovečkog u Križevcima u nadzoru cestovnog prometa zatečen je osobni automobil Golf zagrebačke registarske oznake kojim je upravljao 18-godišnji vozač.

– Osim što je upravljao autom pod utjecajem alkohola od 0,89 promila, nije postupio po naredbama policijskih službenika izraženih pomoću svjetlosnih i zvučnih signala da zaustavi vozilo, već je bez zaustavljanja nastavio kretanje. Dolaskom do semaforiziranog raskrižja s Ulicom Josipa Jurja Strossmayera prošao je kroz raskrižje bez zaustavljanja uz povećanje brzine kretanja vozila, dok je za njegov smjer kretanja bilo upaljeno crveno svijetlo – objasnili su u policiji.

Nadalje, dolaskom do raskrižja s Ulicom kralja Tomislava uslijed neprilagođene brzine vozilom je sletio van kolnika i prednjim dijelom udario u metalni stup prometnog znaka te nastavio kretanje do raskrižja s Ulicom Stjepana Radića gdje se zaustavio. Prilikom ponovnog pokušaja kretanja došlo je do proklizavanja pneumatika i izbacivanja kamene podloge na policijsko vozilo.

Dodajmo da je prilikom policijskog postupanja 18-godišnjak vrijeđao policijske službenike raznim pogrdnim riječima.

Vozač je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja te se provodi kriminalističko istraživanje.

zatvori