Petak, 3. svibnja 2024.

Općina Đelekovec počinje sufinancirati smještaj jasličke djece u vrtićima izvan općine

Na sjednici Općinskog vijeća 13. travnja donesena je Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o sufinanciranju cijene smještaja djece s područja Općine Đelekovec u dječjim vrtićima izvan područja Općine Đelekovec kojom je dodana stavka sufinanciranja smještaja djece jasličke dobi, do tri godine starosti, u vrtićima izvan općine, što do sada nije bila praksa, budući da na području Općine nema jaslica.

Osim toga, iznos sufinanciranja smještaja djece s područja Općine u dječjim vrtićima izvan Općine ovom je Odlukom podignut s 1.000 na 1.200 kuna, što se odnosi na smještaj sve djece s područja Općine koja ne dobiju mjesto u DV Vrapčić, podružnici Iskrica.

– Napominjemo kako je još uvijek u planu proširenje kapaciteta dječjeg vrtića u Đelekovcu i dodavanje jasličke skupine, no taj zahvat uvelike ovisi o brojnim faktorima kao što su financijske prilike Općine, stanje na tržištu, cijene materijala i građevinskih usluga te javnih poziva i natječaja pogodnih za prijavu sufinanciranja projekta izgradnje dječjeg vrtića. Do realizacije tog projekta, cilj općinskog vijeća i općinske načelnice jest ovom Odlukom olakšati roditeljima financiranje vrtića – objašnjavaju u Općini Đelekovec.

Spomenimo da odluka stupa na snagu osam dana od objave u “Službenom glasniku Koprivničko-križevačke županije”, a prije toga će biti dostupna na web stranicama Općine.

zatvori