Petak, 26. travnja 2024.

O PRIJATELJSTVU I LJUBAVI ‘Sezame, otvori se!’ nova je radionica u koprivničkoj knjižnici

Kreativna radionica za djecu “Sezame, otvori se!” nova je radionica koja će se održavati u Knjižnici i čitaonici Fran Galović.

Namijenjena je djeci od sedam do 10 godina, a održat će se sutra u 18 sati u prostoru Makerspacea.

– “Sezame, otvori se!” čarobne su riječi iz jedne klasične priče, a u ovoj su radionici samo metafora s više značenja. Jedno od značenja je svakako otkrivanje vrijednosti koje se nalaze iza običnih stvari i svakodnevnice, a često se kriju i u nama samima – poručila je Ranka Janus iz knjižnice.

Dodala je da je tema prve radionice prijateljstvo i ljubav, a temelji se na slikovnici francuske autorice Orianne Lallemand naslova “Vuk koji je tražio ljubav”.

– Priča je to o jednom crnom Vuku vrlo šarmantnom i duhovitom, zgodnom koji je jednog dana odlučio potražiti ljubav. Uz čitanje, maštanje, crtanje, igranje i razmišljanje u ovoj će se radionici proći kroz vučje i duhovite doživljaje ljubavi i prijateljstva. No, i mnogo više od toga, jer će svaki sudionik dati svoj doprinos razumijevanja priče i njezine teme kroz maštu i igre kao što su “košarica riječi” i “prepoznaj osjećaj”. Još će zajednički napraviti pretraživanje slikovnica i knjiga o sličnoj temi u online katalogu knjižnice i na kraju uz druženje s vršnjacima zabavno i korisno provesti vrijeme u knjižnici – objasnila je Janus.

Izvor: Knjižnica i čitaonica Fran Galović
zatvori