Subota, 18. svibnja 2024.

NASTJA KULOVIĆ U KNJIŽNICI U knjizi ‘Nešto drugo’ raspliću se obiteljski korijeni

Predstavljanje knjige naziva “Nešto drugo” autorice Nastje Kulović održat će se u srijedu s početkom u 18 sati u koprivničkoj Knjižnici i čitaonici Fran Galović.

Kako je objasnio knjižničar Petar Lukačić, autorica nije nepoznata koprivničkoj publici koja ju rado prati, a njena druga knjiga “Nešto drugo” svojevrsni je nastavak prvijenca te u njoj nastavlja rasplitati obiteljske korijene.

– Njezina sposobnost da obiteljske priče i činjenice koje su joj poznate ispreplete s onima koje je zamislila i poveže ih uzročno-posljedičnim vezama, sada je već njezin zaštitni znak, kao i obraćanje članovima obitelji kroz unutarnje dijaloge i formu pisma. U obje knjige, Nastja sebe i svoju obitelj bez zadrške ogoljuje pred čitateljem, rješavajući tako latentne krivnje, zamjerke i terete, a upravo ta iskrenost čitatelja uvlači u priču toliko da nam se likovi čine kao stari obiteljski prijatelji, a poneke situacije zvuče kao jeka vlastitih doživljaja – poručio je.

Kulović je u svojoj prvoj knjizi “Kud si krenula?” ispisala priču o obitelji, životu i sudbini, a sebe opisuje na simpatičan način.

– Ja sam pravnica u 30-ima koja se bavi nekretninama, a ne pravom, životna i poslovna partnerica muškarcu u kojeg se periodično iznova zaljubljujem, majka djevojčice koja mi preokreće svijet, kuharica koja u hrani vidi čaroliju, a u putovanjima širenje horizonata, zdrava žena koja razumije da je bolest samo dijalog duše s tijelom – rekla je Kulović.

zatvori