Srijeda, 1. svibnja 2024.

Na prodaju još tri parcele po povoljnim uvjetima za mlade obitelji

Grad Koprivnica nastavlja s poticanjem mladih za ostanak u gradu, a jedan od načina je prodaja građevinskog zemljišta po povoljnijim cijenama.

Tako je u petak otvoren natječaj za prodaju zemljišta u Ulici Ivice Hiršla, a u Gradu ističu da je dosad kroz ovakve mjere prodano 11 građevinskih zemljišta i to na Podolicama i u Cvjetnoj ulici.

– Poticana prodaja građevinskog zemljišta u Koprivnici za mlade obitelji se pokazala kao velika stvar. Interes je u svim natječajima bio velik, čak i veći nego što su bile mogućnosti i zato je donesena odluka da tu mjeru nastavljamo, jer nam je cilj da što više mladih obitelji ostane u Koprivnici – kazao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Iz Gradske uprave poručili su da su javnim natječajem na prodaju stavljena tri zemljišta površine od 835 do 839 metara kvadratnih po početnoj cijeni 298.000 kuna.

– Početna cijena umanjuju se ovisno o uvjetima sukladno Odluci o prodaji po povoljnijim uvjetima. Temeljem provedenog javnog natječaja i formiranja konačne liste, s kupcima će se sklopiti kupoprodajni ugovori – napominju.

Dodajmo da se pisani zahtjevi predaju od 15. do 29. travnja, a o zaprimljenim prijavama odlučivat će povjerenstva za prodaju građevinskog zemljišta.

zatvori