Petak, 3. svibnja 2024.

MONSTRUM Muškarac (33) više od tri i pol godine zlostavljao svoju obitelji, djecu zaključavao u kuću i prijetio im smrću

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici podiglo je pred Općinskim sudom u Koprivnici optužnicu protiv 33-godišnjaka zbog počinjenih kaznenih djela nasilja u obitelji, povrede djetetovih prava i tjelesne ozljede.

Kako stoji u priopćenju, tereti ga se da je od lipnja 2018. do veljače 2022. godine u obiteljskoj kući u mjestu kraj Đurđevca u prisutnosti djece rođene 2011. i 2016. godine učestalo grubo vrijeđao i fizički napadao svoju 31-godišnju suprugu, gađao nju i djecu raznim predmetima te njoj i jednom djetetu nanio tjelesne ozljede, uništavao inventar i bezrazložno fizički kažnjavao djecu te ih zaključavao u kući i prijetio im smrću.

Muškarac se nalazi u istražnom zatvoru, a vijeće Općinskog suda u Koprivnici prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i produljilo mu istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Spomenimo da mu temeljem Kaznenog zakona zbog nasilja u obitelji prijeti od jedne do tri godine zatvora, zbog povrede djetetovih prava od jedne do pet godina zatvora, zbog prijetnje od šest mjeseci do pet godina zatvora, a zbog tjelesne ozljede od jedne do tri godine zatvora.

zatvori