Nedjelja, 5. svibnja 2024.

LOVAČKI AVIONI IZNAD PODRAVINE U narednim danima očekujte pojačanu buku, provode se redovite letačke aktivnosti

U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila do petka provode redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida.

U Ministarstvu obrane Republike Hrvatske objašnjavaju kako će se aktivnosti provoditi od 10 do 16 sati, a Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve svoje aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj.

– Planiran je probni let na podzvučnim brzinama u zoni probnih letova Lekenik nakon čega će se provoditi zadnja faza ispitivanja aviona tijekom koje se očekuje probijanje zvučnog zida i to na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na visini od 1.000 do 10.000 metara te na području Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na visini iznad 10.000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera – poručuju.

Tijekom provedbe planiranog leta i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka te građane mole za strpljenje i razumijevanje.

zatvori