Petak, 3. svibnja 2024.

Koprivnički šahisti drugi na kadetskoj ligi, očekuju ih brojni novi sportski izazovi

Kadeti Športskog šahovskog kluba Koprivnica u proteklih mjesec dana nastupali su na Prvoj kadetskoj ligi regije Centar i ostvarili odlične rezultate.

Iz kluba su poručili kako su u konkurenciji 10 ekipa natjecanje završili na odličnom drugom mjestu s ostvarenih 14 bodova sa sedam pobjeda i dva poraza iz devet kola.

– Pobjednik lige je ekipa iz Sesveta, dok su treće mjesto zauzeli šahisti iz Štrigove. Šahisti Koprivnice su osvajanjem drugog mjesta ostvarili plasman na završnicu Finala kadetskih liga Hrvatske za 2022. godinu koje će se krajem prosinca održati u Crikvenici – objasnili su u klubu i dodali kako su na natjecanju nastupili Matej Zadro, Emanuel Bunić, Jan Horčička, Ivan Martić i Petar Dimač, a igrače su pripremali Jurica Srbiš i Krunoslav Novosel.

Uz to, Matej Zadro proglašen je najboljim igračem lige na prvoj, a Jan Horčička na trećoj ploči, obojica bez izgubljene partije u devet kola.

– Već ovog tjedna šahisti nastavljaju natjecanje na Prvoj juniorskoj ligi Hrvatske u Rapcu. Kao najmlađa ekipa na natjecanju pokušat će zadržati prvoligaški status budući da ove godine zbog sustava natjecanja iz juniorske lige ispada pet ekipa – dodali su.

Spomenimo i da u naredna dva mjeseca šahiste očekuju nastupi na kadetskom i juniorskom prvenstvu županije te pojedinačnom kadetskom prvenstvu Hrvatske u Trogiru.

Izvor: ŠŠK Koprivnica
zatvori