Petak, 24. svibnja 2024.

Koprivnica druga u zemlji po broju darovanih doza krvi, Sočev: Imamo razloga biti zadovoljni i ponosni

Gradsko društveno Crvenog križa Koprivnica ovog tjedna organizira nove akcije darivanja krvi.

– Akcije kreću od utorka, a prva tri dana bit ćemo u sjedištu koprivničkog Crvenog križa. U petak prijepodne krv ćemo prikupljati u Hrvatskim željeznicama, a poslijepodne u Tvornici Danica. Ostaje nam još ponedjeljak, 25. travnja kada ćemo prijepodne biti u Goli, a poslijepodne u Koprivničkom Ivancu. Stoga pozivamo sve dobrovoljne darivatelje i one koji to još nisu da se odazovu našim akcijama – istaknula je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Adela Sočev.

Ovom je prilikom Sočev pohvalila dobrovoljne darivatelje koji su u prva tri mjeseca ove godine već darovali 1.270 doza krvi, a čak 62 osobe ruku spasa pružile su prvi put.

– Posebno su nam dragi oni koji prvi puta daruju krv, primjerice bilo je i gimnazijalaca i srednjoškolaca, a vjerujem da će oni s darivanjima i nastaviti – dodala je Sočev.

Podsjetimo, Koprivnica i Koprivničko-križevačka županija već su godinama u samom vrhu Hrvatske kad govorimo o darivanju krvi. Koprivnički Crveni križ trenutno drži drugo mjesto na popisu, kazala je ravnateljica Sočev.

– Drugi smo u Hrvatskoj po broju darovanih doza krvi na 100 stanovnika. Bolje od nas je jedino Topusko, mala općina s otprilike 3.000 stanovnika kojoj zbog malog broja mještana nije toliki problem biti na prvom mjestu. U svakom slučaju, imamo razloga biti zadovoljni i ponosni na tradiciju i običaj darivanja krvi – naglasila je Sočev.


U nastavku možete pronaći detaljan popis ovomjesečnih akcija darivanja krvi:

  • 19. travnja 2022. (utorak) akcija će biti od devet do 12 i od 12:30 do 16 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica
  • 20. travnja 2022. (srijeda) akcija će biti od 10 do 13 sati i od 13:30 do 17 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica
  • 21. travnja 2022. (četvrtak) akcije će biti u vremenu od 11 do 14 i 14:30 do 17:30 u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica
  • 22. travnja 2021. (petak) akcije će biti od devet do 11:30 sati u Hrvatskim željeznicama u prostorijama dvorane za sastanke na željezničkoj stanici, a poslijepodne od 12:30 do 15 sati u Tvornici Danica
  • 25. travnja 2021. (ponedjeljak) akcije će se održati u Goli od devet do 12:30 u prostorijama društvenog doma u Goli, a u poslijepodnevnim satima od 14 do 16:30 u prostorijama škole u Koprivničkom Ivancu.
zatvori