Nedjelja, 5. svibnja 2024.

FOTO Knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnica pokrenula podcast ‘Premalo čitam’

U Noći knjige 23. 4. 2022. Knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnica objavila je prvu epizodu podcasta “Premalo čitam”.

U podcastu čije će se epizode objavljivati dvaput mjesečno predstavit će se ambasadori čitanja koprivničke knjižnice koji će sa slušateljima podijeliti svoje osobne i čitateljske priče. S ambasadorima čitanja razgovarat će Goran Živković-Žika, skladatelj, tekstopisac, izvođač u glazbenoj skupini Overflow, pedagog i strastveni hodač.

U prvoj epizodi gostovao je Bojan Koštić, umjetnik koji se ponajprije bavi fotografijom, videom, performansom i multimedijalnim praksama. Govorio je o svom profesionalnom radu i razvoju, knjigama i o tome što čita i zašto mu je to važno, o mucanju s kojim se nosi od djetinjstva i o drugim temama. I Bojan tvrdi da premalo čita, kao i većina drugih čitatelja. Upravo po ovoj njegovoj izjavi podcast u kojem će slušatelji upoznati mnoge zanimljive ljude nosi ime.

Podcast “Premalo čitam” može se slušati i pratiti na internetskoj stranici Knjižnice i čitaonice Fran Galović Koprivnica (https://www.knjiznica-koprivnica.hr/vijesti/podcast/premalo-citam-epizoda-01-bojan-kostic/) ili većini servisa za emitiranje podcasta (Deezer, Spotify, Apple Podcasts, Pocketcasts, Castro, Google Podcasts, Amazon Music).

Projekt financijski podupire Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, a na suradnji zahvaljujemo i Radiju Glas Podravine te autorima glazbene špice Konradu Mulvaju i Goranu Živkoviću-Žiki.

zatvori