Petak, 26. travnja 2024.

KAOS NA CESTI Vozač (85) nepropisno pretjecao kamion i auto pa se sudario s tri vozila

Pravi kaos izazvao je jučer na otvorenom dijelu ceste između Vlaislava i Plavšinca nedaleko Koprivnice 85-godišnji vozač.

Policijska uprava koprivničko-križevačka izvijestila je da je prouzročio prometnu nesreću u kojoj su sudjelovala čak četiri vozila.

– Oko 12:30 85-godišnjak je vozio Opel koprivničke registarske oznake u smjeru Plavšinca. Uslijed nepropisnog pretjecanja osobnog automobila Renault kojim je upravljao 43-godišnji vozač i kamiona Mercedes s prikolicom Niewiadow registarskih oznaka Republike Srbije kojim je upravljao 37-godišnji vozač, lijevom bočnom stranom vozila udario je u bočnu stranu kamiona Man osječke registarske oznake s prikolicom Egyedi, a kojim je iz suprotnog smjera upravljao 63-godišnji vozač – objašnjavaju u policiji.

Napominju da je vozač u kamionu Man, kako bi izbjegao direktni sudar, zahvatio bankinu i sletio van kolnika u odvodni kanal i prevrnuo se na desnu stranu.

– Potom je 85-godišnji vozač u Opelu bočnom stranom svog automobila udario u bočnu stranu kamiona Mercedes s prikolicom koji je pretjecao te retrovizorom zahvatio retrovizor osobnog automobila VW koprivničke registarske oznake koji je iz suprotnog smjera vozila 20-godišnjakinja – napominju.

Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.

Foto: Čitatelj
zatvori