Subota, 4. svibnja 2024.

‘IZ DNEVNIKA ISTRAŽIVAČA’ Nova knjiga tek je izašla iz tiska, a Šafarek već sprema nove pothvate

Iz tiska je praktički tek izašla nova knjiga koprivničkog biologa, pisca, fotografa i snimatelja Gorana Šafareka “Iz dnevnika istraživača”, a on već planira nove pothvate.

Govori nam kako zbirom odabranih putovanja i najzanimljivijih dijelova njegovog osobnog dnevnika nastoji ljude potaknuti na putovanja prvenstveno diljem Hrvatske, pa i šire.

– Knjiga govori o mojim osobnim putovanjima i istraživanjima džungli širom svijeta, a pisana je zadnjih 20-ak godina jer sam cijelo to vrijeme putovao. Zapravo se radi o kompilaciji mojih dosadašnjih putovanja kojih ima mnogo, ali za to bi nam trebale barem četiri knjige – kroz šalu je poručio Šafarek.

Osim što putuje, istovremeno radi na nekoliko projekata, a uskoro sprema i ekspediciju svjetskih rijeka.

– Paralelno uvijek radim na nekoliko projekata. Jedan od projekata je u Dalmaciji, konkretnije se radi o Šibensko-kninskoj županiji, a radim i projekt na Dravi. Uskoro spremam ekspediciju svjetskih rijeka u kojoj ćemo obilaziti neke od najljepših svjetskih rijeka, ali i sve što ide uz njih – zaključio je i dodao kako uskoro planira napisati još jednu knjigu.

zatvori