Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

Idući tjedan besplatni preventivni pregled tehničke ispravnosti motora

Tijekom idućeg tjedna provodit će se akcija “Dani tehničke ispravnosti motocikala 2022.”.

Policijska uprava koprivničko-križevačka izvijestila je da akcija ima isključivo preventivno-sigurnosni karakter, a vlasnici odnosno vozači mopeda i motocikala mogu svojim vozilima pristupiti besplatnom preventivnom tehničkom pregledu u bilo kojoj stanici za redovni tehnički pregled vozila u Hrvatskoj.

– Akcija je usmjerena na besplatni i neobavezni, nadzor tehničke ispravnosti motocikala i mopeda te svih ostalih vozila L kategorije, dakle motocikli s bočnom prikolicom, motorni tricikli, laki četverocikli i četverocikli. Cilj je potaknuti vozače motocikala i mopeda da preventivno kontroliraju ispravnost vlastitog vozila kako bi sigurno sudjelovali u prometu odnosno izbjegli događanje prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila – objašnjavaju u policiji.

Dodaju da je namjera i poticanje vozača motocikala i mopeda na važnost korištenja zaštitne opreme i podsjećanje na poželjno ponašanje u prometu.

Spomenimo da ovaj preventivni tehnički pregled ne zamjenjuje redovni kojem podliježu vozila L kategorije radi produljenja valjanosti prometne dozvole ili radi registracije te da će se redovni tehnički pregledi naplaćivati.

zatvori