Nedjelja, 5. svibnja 2024.

FOTO Županijski obrtnici i poduzetnici gostuju na 23. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru

Obrtnici i poduzetnici iz Koprivničko-križevačke županije predstavljaju se na 23. Međunarodnom sajmu gospodarstva koji je jučer otvoren u Mostaru.

U pet dana na sajmu će biti predstavljeno ukupno 750 izlagača iz 20 zemalja, a predstavit će se gospodarski subjekti iz skoro svih grana ekonomije, među kojima prednjače poljoprivreda, gastronomija, turizam i uslužne djelatnosti te IT sektor i elektroindustrija.

Kako su poručili iz Službe ureda župana, svečanosti su prisustvovali predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, koprivničko-križevački župan Darko Koren sa suradnicima, župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović sa suradnicima, predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić sa suradnicima, predstavnici Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica, Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije te županijski poduzetnici i obrtnici.

I ove su se godine na sajmu predstavili gospodarstvenici iz Koprivničko-križevačke županije u organizaciji Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Koprivnica i županijske Obrtničke komore: Podravka d.d., Belupo d.d., Radnik d.d., Hartmann d.o.o., Podravska banka d.d., Dergez d.o.o, Cemix Croatia d.o.o., Strujići d.o.o., Voda-plin d.o.o., Rasco, Monolitinvest d.o.o., obrt Ember, obrt Poklon dobra ideja, obrt Metaloplastika, ZOO centar Pirana, obrt Pampa Tea, obrt Jara, Stolarija MS, Zorko-trans i OPG Platužić.

Župan je izrazio zadovoljstvo ponovnim predstavljanjem županijskih gospodarstvenika, tvrtki i institucija na sajmu, kazavši kako su tamo od samih početaka.

– Potrebno je naglasiti kako tržište Bosne i Hercegovine za naše gospodarstvo predstavlja važnog partnera, pri čemu treba spomenuti ulogu naše najveće prehrambene tvrtke i pokretača županijskog gospodarstva – Podravke. Sajam je ponovno pokazao svoj puni značaj u povezivanju gospodarstvenika s potencijalnim klijentima, ali je okupio i politički vrh koji će direktnim kontaktom s njima utjecati na stvaranje kvalitetnijih politika usmjerenih razvoju gospodarstva – kazao je župan Darko Koren.

zatvori