Petak, 17. svibnja 2024.

FOTO/VIDEO Nogometni trener Vedran Medenjak mališanima predstavio svoju slikovnicu

Na igralištu u koprivničkom gradskom parku danas je predstavljena slikovnica nogometnog trenera u Školi nogometa Slaven Belupa Vedrana Medenjaka pod nazivom “Priča o životu jedne nogometne lopte”.

Kako je poručio Vedran Medenjak, cilj ovog projekta je približavanje sporta i kretanja maloj djeci.

– Vrijeme u kojem živimo je izrazito izazovno za sve nas. Djeca su previše pod utjecajem tehnologije koja ih prikuje za stolce i kauče, a školski sustavi su organizirani na način da djeca sjede što uzrokuje određene probleme u njihovom razvoju – objasnio je.

Nastavlja kako bi volio da djeca u nogometnoj lopti prepoznaju prijatelja te da više vremena provode na zraku.

– To je priča o zgodama i nezgodama nogometne lopte koje proživljava s najboljim prijateljem Vanjom. Kroz njihovo druženje opisuje se kako se djeca mogu igrati s nogometnom loptom i kroz što sve ta lopta prolazi – istaknuo je te dodao da je slikovnicu ilustrirala studentica Grafičkog dizajna Sara Dumenčić.

Objasnio je kako djeca traže da im se slikovnica pročita nekoliko puta, a roditelje upozorava na važnost čitanja i kretanja.

– Čitajte svojoj djeci, vježbajte čitanje koje je jako bitno, upoznajte djecu sa sportom, kretanjem i druženjem s prijateljima. Ovakvi projekti su danas izrazito potrebni i nadam se da će biti dio naše svakodnevice u budućnosti – zaključuje.

 

zatvori