Utorak, 8. listopada 2024.

FOTO: VELIKE PISANICE U PARKU Koren: Neka ova izložba bude poruka mira

U koprivničkom gradskom parku danas je otvorena tradicionalna 13. po redu izložba “Pisanica od srca” koja je zbog radova na Zrinskom trgu preseljena pokraj paviljona.

Pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev zahvalila je svima koji su bili uključeni u ovaj projekt.

– Radi se o tradicionalnoj izložbi ususret Uskrsu u sklopu projekta “Pisanica od srca” koji organizira Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije – objasnila je Sočev i zahvalila Gradu Koprivnici i Komunalcu te dodala kako su i drugi gradovi počeli oslikavati pisanice.

Jedan od umjetnika koji su oslikavali pisanice je Zlatko Štrfiček koji je izrazio posebno zadovoljstvo ovim projektom.

– Posebno mi je drago što smo oslikali veliku pisanicu i postavili ju u park. Pisanice su naišle na velik odjek i došlo je do toga da su svi počeli slikati, no na neki svoj način. Na tome im nećemo zamjeriti, slikat ćemo i dalje dokle god nas budu služile ruke – poručio je Štrfiček.

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić zahvalio je Županiji i Turističkoj zajednici što  nastavljaju lijepu tradiciju.

– Lokacija u parku se ipak pokazala kao dobro i lijepo rješenje, a siguran sam da će naši mališani biti posebno zadovoljni ovom lokacijom. Ovo je doista jedna lijepa i draga priča iz Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije. Pisanice su prepoznate kao jedan sjajan projekt širom Hrvatske, a naše pisanice su bile i na nekoliko kontinenata – ispričao je Jakšić i dodao kako je lijepo znati da ljudi još uvijek slikaju.

Otvorenju izložbe je prisustvovao je i Darko Koren, koprivničko-križevački župan, koji je istaknuo kako prošle godine nisu imali spomenutu izložbu.

– Ove godine je trebala biti 14. izložba, ali nije. Trenutno smo u nemogućnosti organizirati izložbu na trgu, ali siguran sam da će ovaj prostor vrlo dobro nadomjestiti to. Svake smo godine neku od pisanica poklanjali destinacijama širom Europe, a s pisanicama smo bili i u Americi. Ove godine bi pisanica trebala biti u Kijevu, ali nažalost nismo u mogućnosti prebaciti ju u Ukrajinu. Neka nam ova izložba u Koprivnici bude poruka mira, prestanka rata i podrške narodu Ukrajine – zaključio je Koren.

Dodajmo da će izložba biti otvorena do 24. travnja.

Slušaj uživo
zatvori