Petak, 3. svibnja 2024.

FOTO Učenici i učenice Umjetničke škole Fortunat Pintarić rasturili na natjecanjima

Učenice i učenici Umjetničke škole Fortunat Pintarić u travnju su nastupili na tri natjecanja u četiri grada – Jastrebarsko, Velika Gorica, Murska Sobota i Varaždin.

U Jastrebarskom na 60. hrvatskom državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa, Neva Indir na klarinetu osvojila je drugu nagradu u svojoj kategoriji. Vilim Miklošić na trombonu osvojio je prvu, dok je Dorian Kovačić odnio drugu nagradu, svaki u svojoj kategoriji. Franu Pehnecu na eufoniju pripala je prva nagrada.

U Velikoj Gorici natjecale su se dvije skupine učenica Odjela suvremenog plesa u dvije kategorije pod vodstvom Olje Vilić i osvojile prvu nagradu.

Na 2. Soboškom festivalu mladih glasbenikov koji se održao u Murskoj Soboti u Sloveniji, Una Košutić, Grgur Zagrajski i Lucija Turk osvojili su prvu nagradu svaki u svojoj kategoriji, a posebno se istaknuo Grgur Zagrajski čija je izvedba proglašena najboljom izvedbom skladbe iz razdoblja romantizma i lauret natjecanja.

Sara Jagić i Martin Domanovac pod vodstvom mentorice Jelene Košutić osvojili su prvu nagradu, svaki u svojoj kategoriji.

Na Accordion festu u Varaždinu nastupio je Matija Hadelan na harmonici koji je u svojoj kategoriji odnio prvu nagradu.

zatvori