Nedjelja, 5. svibnja 2024.

FOTO U Rasinji održana tradicionalna manifestacija Rasinjski Vuzem

Već prema dugogodišnjoj tradiciji Društvo žena i djevojaka Hrvatska duša Rasinja na Uskrsni ponedjeljak obilježava radost Uskrsa manifestacijom Rasinjski Vuzem.

Ove godine okupio se veliki broj izlagača koji su se iskazali svojom kreativnošću na različitim područjima umjetničkog izražavanja, a čime su uljepšali ovu manifestaciju koja je ove godine osmišljena kao humanitarna akcija kojom su prikupljane donacije za obitelj izbjeglu iz Ukrajine, za stranice Općine Rasinja izvijestila je predsjednica društva Slavka Gazivoda-Drk.

– Kulturno umjetnički program obilježile su tri pjesme iz zbirke pjesama “Titraj duše” Mirjane Košute iz Rasinje u izvedbi Sanje Busije i profesorice Anite Bakovljanec. Pjesmu Dobriše Cesarića “Proljetna kiša” recitirala je učenica šestog razreda Lora Tetec. Pjevački zbor Udruge umirovljenika Matica Općine Rasinja pod vodstvom Zorana Crnčića izveo je tri prigodne pjesme. Glumačka skupina Opojski zvon izvela je igrokaz “Anka Amerikanka” za koji je tekst napisala Vesna Hadelan, a izvele su ga Vesna Hadelan, Dušanka Šprem, Silvija Tetec, Marija Grabrovec i Andrijana Vukić – objasnila je.

Dodala je i kako se predsjednik Općinskog vijeća Općine Rasinja Zvonko Fajfarić obratio prisutnim gostima s par prigodnih riječi.

– Uime društva zahvaljujem Udruzi vinara i vinogradara Soviljnjak Rasinja koji su se priključili našoj manifestaciji donacijom dobre rasinjske vinske kapljice i počastili raznim delicijama prisutne goste. Zahvaljujem voditeljici programa Leonardi Gregur na suradnji, našem snimatelju Karlu Krušelju koji je slikom zabilježio naše druženje, svim sudionicima i prisutnim gostima koji su na bilo koji način uveličali i uljepšali našu manifestaciju – zaključila je.

zatvori