Petak, 3. svibnja 2024.

FOTO: PRVOSVIBANJSKA FEŠTA Gradonačelnik Jakšić: Veliko nam je veselje što vraćamo lijepu tradiciju

Prvosvibanjska fešta sprema se u Koprivnici.

Naime, za Koprivničanke i Koprivničance pripremljen je bogat program koji počinje već u petak, a trajat će sve do nedjelje – u petak tako počinje Sajam cvijeća, subota je rezervirana za koncert Magazina, a nedjelja za tradicionalnu podjelu graha i koncert Tragova. Koncerti počinju u 20 sati.

>> PRVOMAJSKI VIKEND Za Praznik rada tradicionalna podjela graha, koncerti dviju popularnih grupa i sajam cvijeća

Kako je to na najavnoj konferenciji za medije rekao koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić, posjetitelji će imati što vidjeti i čuti.

– Veliko nam je veselje što vraćamo lijepu tradiciju, ljudima treba malo opuštanja i zabave nakon svega što smo proživljavali u protekle dvije godine. Novina je da će pozornica za koncerte biti postavljena na dijelu Florijanskog trga, Ulica Antuna Nemčića će biti zatvorena za promet, no bit će ostavljen koridor za Svilarsku ulicu i Ulicu Ivana Generalića jer vidimo kakvo je stanje na Zrinskom trgu pa nam je bila nužna zamjenska lokacija – naglasio je.

Mjesto zbivanja bit će i Trg dr. Leandera Brozovića gdje se organizira Sajam cvijeća, nastavila je Ivona Šimunić ispred Turističke zajednice grada Koprivnice.

>> Sajam cvijeća ove godine na novoj lokaciji

– Radno vrijeme sajma je od petka do nedjelje od osam do 21 sat, a bitno je napomenuti kako će u suradnji s Muzejom grada Koprivnice muzej biti otvoren u petak i subotu od devet do 21 sat, ulaz će biti slobodan. Imamo više od 20 prijavljenih cvjećara iz cijele Podravine i 10-ak izlagača koji će nuditi svoje lokalne domaće proizvode, rukotvorine i suvenire – spomenula je Šimunić i otkrila kako će se na Trgu dr. Leandera Brozovića u lipnju po prvi puta održati i Sajam naivne umjetnosti.

Najavnoj konferenciji za medije prisustvovale su i Marija Zovko ispred Carlsberga koja je kazala kako će posjetitelji tijekom vikenda moći kušati njihov novi proizvod, dok je za podjelu graha zadužena Podravka čiji će gastropromotori u nedjelju dijeliti dovoljnu količinu graha ispred Gradske tržnice od 12 sati, dodala je Lana Miletić. Predsjednica Uprave Komunalca Nataša Tetec spomenula je kako će Komunalac biti tehnička potpora u provedbi manifestacije.

Izvor: Grad Koprivnica
zatvori