Nedjelja, 12. svibnja 2024.

FOTO Počeo Sajam cvijeća, Labazan: Naš najstariji trg zasjao je u nikad ljepšem ruhu

Na najstarijem koprivničkom trgu, Trgu dr. Leandera Brozovića kod Muzeja grada Koprivnice, jutros je otvoren Sajam cvijeća.

Ova manifestacija već gotovo dva desetljeća u naš grad uoči Praznika rada donosi pregršt boja i mirisa, ali i brojne posjetitelje koji dolaze u kupovinu sadnica, biljaka, cvijeća te rukotvorina i suvenira.

– Dugi niz godina za Prvi maj na nekoliko dana organiziramo ovaj sajam koji je već postao tradicionalan u ovo vrijeme. Mnogi građani Koprivnice te prigradskih naselja, ali i šire dolaze ciljano u grad gdje si mogu pribaviti bilje za ukrašavanje svojih okućnica, balkona i prozora – rekao je Dravi.info Renato Labazan, direktor Turističke zajednice grada Koprivnice koja je organizator sajma.

Nakon što se sajam niz godina održavao na Trgu bana Josipa Jelačića, ove je godine preseljen na drugu lokaciju zbog rekonstrukcije središta grada.

– S obzirom na to da su trgovi u renovaciji, morali smo posegnuti za novom lokacijom. Vrlo nam je bio uspješan prošlogodišnji Srednjovjekovni božićni sajam koji je održan upravo na Trgu dr. Leandera Brozovića pa smo ponukani time odlučili i sajam cvijeća organizirati tamo gdje je Koprivnica nastala. Naš najstariji mali trg tako je zasjao u nikad ljepšem ruhu nego sada kada je na njemu više cvijeća nego ikad. Vjerujem da će posjetitelji uživati u samom ambijentu – zaključio je Labazan.

Dodajmo da će sajam biti otvoren od danas do nedjelje od osam do 21 sat.

zatvori