Utorak, 21. svibnja 2024.

FOTO Održana redovna sjednica Skupštine Udruge umirovljenika matice Općine Rasinja

U društvenom domu u Subotici Podravskoj održana je 23. travnja redovna godišnja sjednica Skupštine Udruge umirovljenika matice Općine Rasinja kojoj se odazvao veliki broj članova.

Nakon pozdravnog obraćanja predsjednika udruge Josipa Smoka te upoznavanja prisutnih s dnevnim redom i izborom radnih tijela sjednice skupštine slijedila su izvješća o radu udruge u 2021. godini i to opisno o svim aktivnostima kao i financijsko izvješće o izvorima prihoda i strukturi rashoda po opisanim aktivnostima te na kraju izvješće nadzornog odbora.

Glasovanjem dizanjem ruku sva tri izvješća su jednoglasno usvojena. Budući da je prema statutu udruge obveza i donošenja plana za tekuću godinu, prisutnima je na isti način prezentirano što se sve planira raditi u 2022. godini, a također je dana i informacija o planiranim izvorima prihoda i njihovim iznosima te koliko se predviđa utrošiti planiranih sredstava za pojedine aktivnosti i projekte. Uz male dodatne sugestije plan rada udruge za 2022. godinu je također jednoglasno usvojen.

U rad sjednice skupštine uključio se i predsjednik Općinskog vijeća Općine Rasinja Zvonimir Fajfarić. Pozdravio je sve prisutne i izrazio zadovoljstvo radom udruge koja je najbrojnija u općini kao i suradnjom s Općinom i drugim udrugama te je obećao da će Općina i nadalje financijski podržavati kvalitetne i prihvatljive projekte udruge.

Na sveopće zadovoljstvo članstva, nakon službenog dijela sjednice, druženje je obogaćeno nastupom pjevačkog zbora udruge čija je aktivnost bila privremeno obustavljena zbog bolesti bivše voditeljice Ane Pleskalt, ali zahvaljujući dobroj volji Zorana Crnčića, zbor je ponovno počeo s radom te su se čak uključile i nove članice. Budući da svima mrska pandemija vezana uz koronavirus jenjava, ukinute su mjere koje su ograničavale normalno i prirodno druženje te je nakon nastupa zbora slijedila večera i druženje uz glazbu i ples.

zatvori