Subota, 27. travnja 2024.

FOTO Mlade Podravkašice pobijedile ŽRK Brod u kvalifikacijskoj utakmici za državnu završnicu

Mlade rukometašice Podravka Vegete koje se u ovoj sezoni natječu u Prvoj hrvatskoj rukometnoj ligi U-14 pobijedile su ŽRK Brod u kvalifikacijskoj utakmici za državnu završnicu.

Pod vodstvom trenerice Snježane Petike put prema završnici otvorile su uvjerljivom pobjedom od 34:23. Utakmica je odigrana na domaćem terenu u Školsko sportskoj dvorani Josip Samaržija – Bepo.

– Naše djevojčice su od prve minute nametnule svoj ritam i pobjedu nisu dovodile u pitanje. Bile su efikasne, borbene u obrani i presjekle velik broj protivničkih lopti. Gotovo cijelo drugo poluvrijeme dolazile u prilike iz polukontri i kontri, a ništa i nije bilo teško uz sjajnu podršku navijača – izvijestili su iz koprivničkog kluba.

Ekipu je s najviše pogodaka predvodila Dora Ferčec utrpavši protivničkoj ekipi 10 komada, od čega su tri bili sedmerci. Vrlo je dobra bila i Jana Miklić zabivši osam golova.

– Jako sam zadovoljna igrom cura. Mislim da smo si dosta olakšale posao uoči odlaska na gostovanje zbog dosta dobre razlike koju smo napravile na domaćem terenu – rekla je Jana Miklić.

Kapetanica Klara Jakupanec također je bila ponosna na svoju ekipu te je dodala:

– Bile smo motivirane i ovo je rezultat. Čeka nas još jedna kvalifikacijska utakmica u Brodu i moramo ponovno dobro odigrati kako bi potvrdile mjesto na državnoj završnici u Poreču – zaključila je Jakupanec.

Dodajmo da je uzvratna utakmica na rasporedu danas u 11 sati u Sportskoj dvorani Brod.

zatvori