Četvrtak, 23. svibnja 2024.

FOTO Članovi DVD-a Herešin održali redovnu skupštinu, tijekom protekle godine proveli niz aktivnosti

Članovi DVD-a Herešin, najmlađeg društva Vatrogasne zajednice grada Koprivnice i cijele županije, održali su svoju petu redovnu godišnju skupštinu.

Kako je to poručila Sonja Markić, izvjestiteljica VZG-a Koprivnica, predsjednik društva Josip Lončarić pozdravio je okupljene te zahvalio gradskoj zajednici i Gradu Koprivnici na potpori i ulaganju u opremu, a posebno je istaknuo dolazak kombi vozila, prvog vozila u ovom malom, ali vrlo aktivnom društvu.

– Marko Kumek pročitao je izvješće o radu za 2021. godinu iz kojeg je izdvojio sudjelovanje u akciji preventivnih rušenja dimnjaka te 10 termina kada su članovi DVD-a Herešin sudjelovali u akcijama cijepljenja. Sudjelovali su u akciji “Zasadi stablo, ne budi panj”, a podijelili su i poklone u povodu blagdana Svetog Nikole. Već tradicionalno, na Badnjak su nakon polnoćke mještanima kuhali čaj i vino. Od planova za ovu godinu istaknuta je izgradnja garaže za vozilo, nabavka opreme te daljnje osposobljavanje članova i druge aktivnosti – kazala je Markić.

Spomenula je i kako su članovi društva Jurica Hadrović i Matija Kumek primili uvjerenja o stečenim zvanjima ispitanog vatrogasca.

– Predsjednik VZG-a Koprivnica Ivan Golubić naglasio je važnost vatrogasaca u svim nepogodama koje nam se u zadnje vrijeme događaju, od pandemije, migrantske krize pa sve do potresa te je zahvalio svima, između ostalog i DVD-u Herešin, na uključivanju u aktivnosti u sklopu VZG-a Koprivnica – istaknula je.

Dodajmo da je skupštini prisustvovala dogradonačelnica Ksenija Ostriž koja je također pohvalila sve koprivničke vatrogasce koji su se pokazali iznimno pouzdanim dijelom civilne zaštite te na sebe preuzeli velik dio posla oko provođenja epidemioloških mjera.

– Naglasila je kako dolazi vrijeme u kojem se dobrovoljni vatrogasci mogu posvetiti svojim redovnim aktivnostima poput vježbi, natjecanja i protupožarne preventive u odnosu na prethodne dvije godine kada se malo toga moglo organizirati i održati – zaključila je Markić.

zatvori