Petak, 17. svibnja 2024.

FOTO Članovi DVD-a Draganovec održali godišnju skupštinu, naglašen aktivan rad i zalaganje u zajednici

Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Draganovec održali su svoju redovnu godišnju skupštinu.

Kako je poručila Sonja Markić, izvjestiteljica VZG-a Koprivnica, skupštinu je otvorila predsjednica Aleksandra Rajšel te pozvala okupljene goste iz prijateljskih vatrogasnih društava na posvetu vozila. Novo kombi vozilo stiglo je u DVD početkom ove godine, a posvetio ga je velečasni Ivica Puškadija, župnik Župe svete Majke Terezije iz Starigrada.

– Društvo je lani sa svojom ženskom B ekipom nastupilo na Državnom natjecanju vatrogasaca u Varaždinu gdje je osvojilo srebrnu medalju s osvojenim 21. mjestom od 41 ekipe. Kako je naglasila Mihaela Lončarek, zapovjednica društva, tijekom cijele godine, koliko su to epidemiološke mjere dopuštale, aktivno su radili s najmlađim članovima organizirajući vježbe, druženja i igre. Osim toga, u nekoliko navrata sudjelovali su u sanaciji posljedica potresa na Banovini, kao i u akcijama uklanjanja dimnjaka u Koprivnici – naglasila je i dodala kako su se članovi društva odazvali na sve aktivnosti Vatrogasne zajednice grada Koprivnice te kao i svake godine bili pokretač i sudionik društvenih događanja u naselju Draganovec.

Ove godine nastavljaju s preventivnim i protupožarnim aktivnostima te je plan izgraditi nadstrešnicu za vatrogasnu prikolicu koju je društvo lani dobilo na korištenje, a planirane su i aktivnosti u radu s djecom, spomenula je Markić.

Dodajmo da je koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić prisustvovao skupštini te zahvalio na svim aktivnostima članova društva koji se redovito odazivaju na preventivne, ali i druge akcije gdje je to potrebno te naglasio kako Grad za koprivničko vatrogastvo ove godine izdvaja milijun kuna iz proračuna, što dovoljno govori o važnosti i značaju dobrovoljnog vatrogastva za grad.

– Rad društva pohvalio je i Ivan Golubić, predsjednik VZG-a Koprivnica, koji je uručio uvjerenja o osposobljenosti za zvanje ispitani vatrogasac I. klase Valentini Novak i Ana-Mariji Međimorec te zahvalnice za 20 godina rada u društvu Mateji Pajski, Nikolini Pajski i Liviji Mihaljev. Za 10 godina rada zahvalnice su dobili Martina Jambor, Aleksandra Rajšel i Marija Novak – zaključila je Markić.

zatvori