Subota, 4. svibnja 2024.

FOTO Četiri suncokreta ruralnog turizma i posebno priznanje stigli u našu županiju

U sklopu petog Međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu jučer je u Hotelu Croatia u Cavtatu održana svečanost dodjele nacionalnih nagrada “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award” u organizaciji Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo”.

Kandidati su se ocjenjivali u osam kategorija, a 138 prijavljenih projekata iz 19 županija pokazatelj su velike kvalitete projekata u ruralnom turizmu.

Nakon višemjesečnog obilaska terena i rada stručnog žirija, ocjenjivački sud donio je odluku o dodjeli nagrada “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award” za 2021. godinu, a u Koprivničko-križevačkoj županiji nagrade su osvojili:

  • Zlatna povelja u kategoriji “Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru” ide Posjetiteljskom centru Đurđevački pijesci
  • Srebrna povelja u kategoriji “Turistička seljačka gospodarstva” ide Izletištu Gudan
  • Srebrna povelja u kategoriji “Craft turizam” ide OPG-u Grošek
  • Brončana povelja u kategoriji “Tradicijska (ruralna) domaćinstva” ide Bakinoj kući za odmor
  • Posebno priznanje za očuvanje autohtonih sorti u kategoriji “Projekti/nositelji zaštićenih i marketinških oznaka” dodijeljeno je Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima i Rasadniku Kleščec.

Svečanosti je uz nagrađene prisustvovala pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev.

– Čestitke nagrađenima na promociji Županije i trudu koji ulažu u razvoj ruralnog turizma, a sigurni smo da će ovo priznanje doprinijeti još većoj prepoznatljivosti Koprivničko-križevačke županije i njene turističke ponude – poručila je Sočev.

zatvori