Petak, 3. svibnja 2024.

FOTO Čak 10 kandidata iz Koprivničko-križevačke županije natječe se za nagradu ‘Suncokret ruralnog turizma Hrvatske’

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” ovih je dana provela evaluaciju projekata koje je prijavila Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, a da se ruralni turizam razvija u dobrom smjeru pokazuje i 10 kvalitetnih prijavljenih projekata iz ove županije.

Dodjela nagrade “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske” održat će se od 27. do 30. travnja, u cavtatskom Hotelu Croatia za vrijeme Petog međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu.

Priznanje “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske” projekt je u sklopu kojeg se jednom godišnje ocjenjuju: turistička seljačka (obiteljska) gospodarstva, tradicijska (ruralna) domaćinstva, tradicijska (ruralna) gastronomija, vinski turizam, craft turizam, aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru, ruralno turistički projekti te projekti/nositelji zaštićenih i marketinških oznaka. Ova akcija jedinstveno je ocjenjivanje najboljih programa, projekata ili aktivnosti kako bi se očuvala hrvatska izvornost, omogućio nastanak ruralnog turističkog proizvoda i usluga uz promociju i razvoj ruralnih krajeva. Veliki interes za ovo tradicionalno natjecanje, koje se održava već devetu godinu, pokazuje i broj od 138 prijavljenih projekata iz cijele Hrvatske.

U Koprivničko-križevačkoj županiji kandidirani su: Visoko gospodarsko učilište u Križevcima, Posjetiteljski centar Đurđevački pijesci, Adventure Podravina, Vinarija Kostanjevec, Japin breg kuće za odmor, OPG Gudan, Bakina kuća za odmor, Izletište Grofova hiža, OPG Grošek i Autohtona sorta Kleščec.

Svima želimo puno sreće uz želju da im nagrada Suncokret ruralnog turizma Hrvatske obasja domove ili kleti.

Više informacija možete potražiti na https://klubselo.hr/suncokret/ ili Facebook stranici Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj “Klub članova selo”.

zatvori