Nedjelja, 5. svibnja 2024.

[2. ŽNL] Rudar u Glogovcu dočekuje Omladinac, Starigrad protiv Gornje Rijeke u Cvetkovcu

Pred nama je odigravanje 20. kola Druge županijske nogometne lige.

Vodeća bregovska Mladost nakon derbi susreta protiv trećeplasiranog Starigrada koji je završio podjelom bodova odlazi na gostovanje u Mičetinac gdje će zaigrati s istoimenim domaćinom koji je trenutno 10. na tablici. Bregovci su svakako favoriti, dok Mičetinac u susreti ulazi i s porazom od Goška u prošlom kolu. Spomenimo i da je Bregovce sustigla kazna nakon incidenta koji se dogodio u Gornjoj Rijeci; disciplinski sudac je klub zbog ulaska navijača u teren i sudjelovanja u neredima na utakmici kažnjen s 500 kuna, dok je igrač Mateo Kuzminski zbog fizičkog napada na protivničkog igrača po završetku utakmice kažnjen zabranom igranja u trajanju od šest mjeseci.

>> FOTO [2. ŽNL] Brojni navijači pratili derbi bregovske Mladosti i Starigrada, susreli se i Prugovac i Podravec

Drugoplasirani Prekodravac kod kuće će pak ugostiti Čvrstec – Prekodravac je u prošlom kolu rezultatom 2:0 izgubio u Herešinu, dok je Čvrstec s 2:0 svladao Fugaplast. Domaćini će zasigurno željeti sva tri boda što će im omogućiti ostanak na drugom mjestu.

Starigrad zbog radova na domaćem terenu u Cvetkovcu “udomaćuje” Gornju Rijeku koja je trenutno pretposljednja na tablici s 15 prikupljenih bodova. Dodajmo da je zbog slabe organizacije utakmice i nereda na igralištu na utakmici protiv bregovske Mladosti Gornja Rijeka također kažnjena s 500 kuna.

U ovom će kolu zaigrati i susjedi na tablici – Rudar iz Glogovca i Omladinac. Već smo spomenuli da je Omladinac u prošlom kolu iznenadio Prekodravac, dok je Rudar remizirao sa Sokolom.

Zadnji Fugaplast sa svega devet osvojenih bodova u dosadašnjem dijelu prvenstva kod kuće dočekuje Gošk koji ih trenutno broji 27.

Spomenimo da će utakmice odigrati i Podravec i Sokol te Hrvatski bojovnik i Prugovac. Gotovo svi susreti igraju se u nedjelju u 17 sati, jedino će se Hrvatski bojovnik i Prugovac zaigrati sat vremena ranije.


Raspored 20. kola Druge županijske nogometne lige: 

Tablica Druge županijske nogometne lige:

zatvori