Petak, 17. svibnja 2024.

[1. ŽNL] Većina utakmica u subotu, derbi i jutarnji termin na sam Uskrs

Uskršnji vikend donosi nam 19. kolo elitnog razreda županijskog nogometa i mnoštvo zanimljivih utakmica.

Većina je klubova svoje utakmice prebacila na subotu, dok je Osvit ostao vjeran svom dugogodišnjem terminu. Sloga će zbog radova na igralištu u Ivancu domaćin biti u Sigecu.

Žuta Podmornica bit će domaćin molvarskoj Mladosti koja je s tri vezana poraza ostala udaljena od prvog mjesta sedam bodova. Miklinovčani na proljeće još nisu osjetili slast pobjede, u posljednjem su ih kolu svladale Močile s 2:0. Močilani će na gostovanje u Vojakovec kod posljednjeplasirane Viktorije.

Pretposljednja Mladost iz Sigeca će na gostovanje kod Drave u Novigrad Podravski. U njihovom domu u Sigecu domaćin će biti ivanečka Sloga koja će u nedjelju odmjeriti snage s drnjanskim Tomislavom. Bit će to derbi kola jer se radi o trenutačno drugoj i četvrtoj momčad prvenstva. Jedni i drugi su u dobrom nizu te tri kola ne znaju za poraz.

Prvoplasirani Kunovčani će na gostovanje u Sveti Ivan Žabno. Dočekat će ih devetoplasirani domaćin koji je dosad osvojio 20 bodova.

Susjedi na tablici Panonija i Lipa snage će odmjeriti u borbi za šesto mjesto. Lipa ima prednost jednog boda na tablici, dok Panonija ima prednost domaćeg terena.

Nedjelja u 10 sati rezervirana je za ogled Osvita i Kalinovca. Tradicionalno mnogo publike bodrit će svoje Osvitaše koji su trenutačno peti s 29 bodova. Gostujuća momčad Kalinovac sada je 12. sa 16 bodova, a ima pet redanih poraza.


Raspored igranja 19. kola Prve županijske nogometne lige:

Tablica Prve županijske nogometne lige:

zatvori