Nedjelja, 5. svibnja 2024.

[1. ŽNL] Derbi u Molvama, Bratstvo na gostovanju kod Kalinovca

Ovog nas vikenda očekuju utakmice 18. kola Prve županijske nogometne lige.

Bratstvo kao vodeća momčad elitnog razreda županijskog nogometa otvorit će kolo na gostovanju kod Kalinovca. Kunovčani vode ispred Sloge i Molvaraca sa četiri boda, a ako pobjede 11. Kalinovac mogli bi se odvojiti. Naime, na Krbuljinu u Molvama gostuje Sloga te bi ovaj dvoboj mogao usmjeriti borbu za prvaka. Molvarci su u tjednu svladali Križevčane u Županijskom nogometnom kupu, dok su Ivančani odmarali. Koliko će to biti bitan faktor, vidjet će se u nedjelju popodne, nadamo se na dobro popunjenom Krbuljinu.

>> FOTO: ŽUPANIJSKI KUP Tehničar zgazio Tomislav Radnik, slavlje molvarske Mladosti

Đelekovčani su petoplasirani s tri boda više od Panonije. Baš će Peterančane i ugostiti. Termin je klasičan, nedjelja u 10 sati. Mogu li se Peterančani bodovno izjednačiti ili će se Osvit odvojiti i približiti Tomislavu?

Drnjančani će na Parku Prinčeva ugostiti Žabnjane te se nadaju pobjedi. Eventualnom pobjedom približit će se Slogi ili molvarskoj Mladosti, ovisno o ishodu njihove utakmice.

Druga Mladost, ona iz Sigeca, kod kuće će dočekati posljednju Viktoriju. Riječ je o derbiju začelja sa samo tri boda razlike. Sigečani imaju prednost domaćeg terena, no Viktorija se probudila iz zimskog sna pobjedom 1:0 protiv Lipe.

Hlebinčani će pak gorak okus poraza u Vojakovcu pokušati isprati u domaćem okršaju s Dravom iz Novigrada Podravskog.

Gradski derbi igrat će Miklinovec i Močile, trenutno sedmi i 12. na tablici, no to neće značiti ništa. Dva prijateljska kluba, igrat će se sve osim prijateljske utakmice.


Raspored igranja 18. kola Prve županijske nogometne lige:

Tablica Prve županijske nogometne lige:

zatvori