Petak, 26. travnja 2024.

Županijski stožer: Potvrđena su dva nova slučaja koronavirusa, ukinuto je cijepljenje na punktovima

Na području županije jutros su potvrđena dva nova slučaja bolesti COVID-19, izvijestio je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

Trenutno je u našoj županiji aktivno 40 slučajeva koronavirusa. Ozdravilo je 11 osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi osam pacijenata, od čega je dvoje na respiratoru. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 potvrđena je kod ukupno 24.587 osoba. Tijekom proteklog tjedna BAT testiranjem je izuzeto 718 uzoraka sa sumnjom na koronavirus, od čega je 97 bilo pozitivno.

Iz stožera dodaju da je na punktu u Križevcima protiv koronavirusa cijepljeno 105 osoba, a s obzirom na smanjen interes od travnja više neće biti organiziranih velikih punktova već će se cijepljenje, osim u ordinacijama obiteljske medicine, provoditi u Zavodu za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije.

U Koprivnici će tako sukladno novom rasporedu cijepljenje biti organizirano 6. i 20. travnja od 13 do 14 sati u prostorima zavoda, u Đurđevcu će u prostorima zavoda cijepljenje biti organizirano 14. travnja od 11 do 12 sati dok će u Križevcima, također u prostorima zavoda, ono biti organizirano 29. travnja od 12 do 13 sati.

>> POVOLJNO EPIDEMIOLOŠKO STANJE U Podravini i Prigorju ukidaju se veliki punktovi za cijepljenje bez najave

Članovi stožera apeliraju na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa.

zatvori