Subota, 27. travnja 2024.

VIKEND REKORDERKA S 2,56 promila biciklom vrludala koprivničkim ulicama u subotu poslijepodne

Tijekom vikenda na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je devet prometnih nesreća i sankcionirana su 262 prometna prekršaja.

Iz policije poručuju da su okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile oduzimanje prednosti prolaska, neprilagođena brzina, nedovoljni razmak između vozila, nepropisno skretanje, nepropisno kretanje kolnikom i nepropisno mimoilaženje. Vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su pet prometnih nesreća, a mladi vozač izazvao je jednu prometnu nesreću.

– Sankcionirana su 262 prometna prekršaja od čega 37 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 142 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 30 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, devet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, tri prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme izrečene zaštitne mjere i četiri prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom – objašnjavaju u policiji.

Dodaju da je najveća koncentracija alkohola utvrđena u subotu u 16:45 u Koprivnici u Trakošćanskoj ulici kod 51-godišnje vozačice bicikla, a iznosila je 2,56 promila.

– Žurni prekršajni postupak proveden je nad jednim vozačem kojeg je sud proglasio krivim zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola 1,64 promila i kaznio novčanom kaznom u iznosu od 12.300 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije četiri mjeseca – napominju.

>> Izazvao prometnu nesreću s 1,64 promila, sada je dužan državi 12.300 kuna

Spomenimo i da je izvršen nadzor 47 mladih vozača koji su počinili tri prometna prekršaja od čega je prekršaj upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja vozila i prekršaj nepoštivanja prometnog znaka.

>> Mladi vozač pijan sletio s ceste u polje, automobil završio na krovu

– Najveća koncentracija alkohola kod mladih vozača utvrđena je u subotu u 2:30 kod 23-godišnjeg mladog vozača koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,55 promila te prouzročio prometnu nesreću na otvorenom djelu ceste Đelekovec – Šoderice. Tom je prilikom 23-godišnji putnik u vozilu lakše ozlijeđen. Vozač je smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva i protiv njega je podnijet optužni prijedlog nadležnom prekršajnom odjelu općinskog suda – zaključuju u policiji.

zatvori