Petak, 3. svibnja 2024.

VIKEND REKORDERI Biciklist ponovno najpijaniji, vozač naseljem jurio 113 kilometara na sat

Službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke tijekom proteklog su vikenda na županijskim prometnicama zabilježili pet prometnih nesreća i sankcionirali 220 prekršaja.

U policiji govore kako su okolnosti prometnih nesreća bile oduzimanje prednosti prolaska, neprilagođena brzina, nepropisna vožnja unazad, nepropisno pretjecanje, vožnja na nedovoljnoj udaljenosti, vuča neregistriranog i neosvijetljenog priključnog vozila noću i neočekivana pojava opasnosti. Najviše sankcioniranih prekršaja odnosilo se na prekoračenja dopuštenih brzina kretanja.

– Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u petak u 14:50 u Drnju nedaleko Koprivnice u Ulici Stjepana Pašice kod 28-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1,60 promila vozio bicikl – naglašavaju.

Najveća brzina kretanja zabilježena je također u petak u 9:46 u mjestu Velika Mučna nedaleko Koprivnice gdje je vozač osobnog automobila vozio brzinom od 113 kilometara na sat, iako je ograničenje 60.

– Izvršen je nadzor 17 mladih vozača koji su počinili 18 prometnih prekršaja od čega šest zbog vožnje pod utjecajem alkohola – dodaju u policiji.

Spomenimo da će tijekom ovog tjedna službenici prilikom nadzora prometa pozornost posvećivati brzini kretanja, vožnji pod utjecajem alkohola i opojnih sredstava, prijevozu djece, korištenju sigurnosnog pojasa i mobitela, nadzoru mladih vozača kao i nadzoru vozača mopeda, motocikala, traktora i bicikala te recidivista.

zatvori