Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

FOTO: VESELA AKTIVNOST Mališani Tratinčice izlažu radove u izlogu koprivničke knjižnice

Mališani Dječjeg vrtića Tratinčica, skupine Zmajići, predstavili su svoju izložbu prošle srijede u Knjižnici i čitaonici Fran Galović.

Iz koprivničke knjižnice su objasnili kako su zajedno sa svojim odgajateljicama Jelenom Matijaško, Jelenom Premec i Bojanom Kežman prošle godine odlučili prijaviti dječje radove na likovno-literarni natječaj “O Europi dječjim očima” u okviru projekta “Za dječji glas u Europi”.

Osim što su pokazala veliki interes, djeca ovog koprivničkog vrtića pobliže su se upoznala s najvećim europskim znamenitostima.

– Nakon što su radovi dovršeni, zbog velikog interesa djece odlučili smo se pobliže upoznati s poznatim građevinama Europe kao što su Eiffelov toranj, Tower Bridge, Kosi toranj i Koloseum. Tako je započeo projekt “Putovanje Europom”. Zmajići su do sada putovali Italijom, Francuskom, Velikom Britanijom, Španjolskom, Finskom, Norveškom, Švedskom, Austrijom, Ciprom i Grčkom, a skladali su i poznata djela umjetnika koji svoje korijene imaju u Ukrajini kao što su “Peća i vuk” i “Labuđe jezero” – poručila je odgojiteljica Bojana Kežman.

Svoje znanje mališani su redovito nadopunjavali dječjim knjigama i enciklopedijama, a okušali su se i u drevnim vještinama.

– Djeca su usvajala praćenje vremena uz pomoć sata proučavajući Big Ben, izmjenu godišnjih doba kroz grčke mitove, koordinaciju i ritam uz plesove flamenka, a pratili su i putovanja odgojiteljica uz pomoć video poziva za vrijeme trajanja njihovih edukacija u Španjolskoj i Cipru u sklopu Erasmus+ projekta “Kreni dalje!” – zaključila je.

zatvori