Subota, 27. travnja 2024.

UDRUGA SLIJEPIH NASTAVLJA S PROJEKTOM Šešić Mežnarić: Uslugu videće pratnje trenutno koristi 50 članova

U sklopu financijske podrške Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije nastavila je s provedbom projekta “Korak po korak” s ciljem pružanja pomoći svojim korisnicima.

Rekla nam je to stručna suradnica za programe u Udruzi slijepih Nina Šešić Mežnarić i dodala kako su takve aktivnosti počeli provoditi prošle godine.

– Imali smo dvije videće pratnje kroz dva projekta koja su završena prošle godine, a ove godine smo počeli s novim projektom financiranim od Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike pod nazivom “Korak po korak”, na kojem su postojeće videće pratnje – objasnila je Šešić Mežnarić.

Program koji će se provoditi u naredne dvije godine namijenjen je korisnicima koji nisu u mogućnosti samostalno obavljati svakodnevne aktivnosti u zajednici.

– Uslugu videće pratnje, kao našu najvažniju uslugu, trenutno koristi 50 članova, što im omogućava da samostalno odu do liječnika, plate račune ili obave liječnički pregled u Zagrebu – poručila je.

zatvori