Srijeda, 8. svibnja 2024.

RADIO DRAVA 28 GODINA S VAMA Najslušaniji gradski radio slavi rođendan

Radio Drava danas slavi 28. rođendan.

Prema posljednjim podacima tvrtke De facto, specijalizirane za istraživanje slušanosti radio postaja u Hrvatskoj, u posljednjem kvartalu 2021. godine Radio Drava i dalje nosi ukupnu titulu lidera slušanosti u gradu i okolici kao i u svim najvažnijim dobnim skupinama od 20 do 50 godina u gradu i županiji.

Rezultat je to modernog i pažljivo osmišljenog glazbenog programa koji čine najveći hitovi moderne pop glazbe i bezvremenskih hitova nekih prošlih desetljeća, ali isto tako i važnog informativnog programa temeljenog na profesionalnim novinarskim načelima. Objektivno, istinito, aktualno, nepristrano i odgovorno informiranje imperativ je naše novinarske ekipe koju čine Sonja Barčanec, Adela Zember, Tomislav Matijašić i Lucija Frtalić te glavna i odgovorna urednica Jasna Slukić.

Prema riječima glazbenog urednika Radio Drave Bojana Horvata Radio Drava danas donosi brz i moderan glazbeni program baziran na pop/power – pop glazbi, a mogu se čuti i zaboravljeni pop hitovi nekih prošlih dekada.

– Uskoro ćemo uvesti i neke nove formate kojima ćemo ciljano slušateljstvo još više vezati uz naš radio, a koji će nadamo se potvrditi status Drave kao najslušanijeg radija na ovom području – kaže Horvat.

Podsjetimo, Radio Drava s emitiranjem je započela 1. ožujka 1994. godine. Danas je Radio Drava prestižan medij koji svakodnevno u svoj program unosi brojne novitete i podiže radijski standard. Ekipa koju čine glazbeni urednik Bojan Horvat i voditeljica Tanja Benkek postala je prepoznatljiva i po duhovitim uradcima u eteru i na društvenim mrežama kojima nasmijava slušatelje, a tamo ju sada prati više od 6.200 ljudi.

zatvori