Četvrtak, 3. listopada 2024.

PUNE RUKE POSLA Sud rigorozno kaznio vozače koji su čak četiri puta skrivili isti prekršaj

Općinski sud u Koprivnici proteklih je dana imao pune ruke posla s dvojicom recidivista.

Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke poručili su kako je prvi muškarac 56-godišnjak koji je na Prekršajni odjel suda doveden jučer, a uhvaćen je u utorak u 17:55 u Sigecu nedaleko Koprivnice gdje je vozio osobni automobil pod utjecajem alkohola od 1,92 promila.

– Kako je vozaču ovo četvrti prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola u koncentracijama većim od 1,50 promila, a već je tri puta pravomoćno kažnjen za isti prekršaj, od njega je privremeno oduzet automobil koji je vozio – objasnili su.

Spomenuli su kako je u žurnom prekršajnom postupku kažnjen kaznom zatvora od 15 dana, novčanom kaznom od 1.000 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije devet mjeseci te je predan u zatvor u Bjelovar. Uz to, sud je odlučio da će se oduzeto vozilo po pravomoćnosti odluke vratiti vozaču.

Drugi recidivist je 46-godišnjak koji je na sud doveden danas, a nakon što je u srijedu u 17:50 u Koprivnici vozio osobni automobil prije položenog vozačkog ispita i za vrijeme zabrane.

– Kako je vozaču ovo četvrti prekršaj vožnje prije položenog ispita i već je tri puta pravomoćno kažnjen za isti prekršaj, od vozača je privremeno oduzet osobni automobil koji je vozio – nastavili su u policiji.

U žurnom postupku muškarac je kažnjen kaznom zatvora od 30 dana i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije šest mjeseci kad za to stekne uvjete te će biti predan u zatvor u Bjelovaru. Sud je također odlučio da će se oduzeto vozilo vratiti vlasniku.

– Ističemo i pravomoćnu presudu Općinskog suda u Bjelovaru – Stalna služba u Križevcima, kojom je 53-godišnjem vozaču, inače višestrukom počinitelju prometnih prekršaja, trajno oduzeto vozilo u korist Republike Hrvatske – zaključili su u policiji.

Slušaj uživo
zatvori