Nedjelja, 5. svibnja 2024.

Poznata vratarka Podravka Vegete ostaje u klubu

Vratarka Podravka Vegete Antonia Tucaković produljila je ugovor s klubom na još dvije godine.

Priopćili su to iz kluba i podsjetili kako je Tucaković u Koprivnicu stigla s 14 godina te je prošla kroz sve mlađe Podravkine selekcije, igrala je i drugu ligu, a u sezoni 2009./2010. priključila se prvotimkama s kojima je do danas osvojila 10 prvenstvenih naslova i osam u Kupu.

– U tom je dugom razdoblju samo pola sezone provela na posudbi u Đurđevcu i jednu sezonu u Zelini. U bogatoj je vratarskoj karijeri nastupala i za Hrvatsku žensku seniorsku reprezentaciju kao i sve mlađe reprezentativne selekcije. Iza nje je i velik broj europskih utakmica – kako u Ligi prvakinja, tako i u nekadašnjem formatu EHF kupa stoga se radi o iskusnoj vratarki koja uvijek i u svakom trenutku daje svoj maksimum uz veliku predanost radu i treninzima. U ovoj sezoni imala je prilično veliku minutažu u domaćoj ligi, ali i europskim utakmicama gdje uistinu daje velik doprinos ekipi – objasnili su.

Tucaković je po potpisivanju ugovora za klupske stranice istaknula kako je sretna što ostaje u Koprivnici, a zadovoljna je i vlastitim angažmanom.

– Zadovoljna sam sa svojom minutažom, a posebno u Ligi prvakinja jer se radi o velikom natjecanju i prije svega izazovu koji ne zavrijedi svatko. To je velika čast i privilegija – rekla je.

Naglasila je i poneke sportske ciljeve u daljnjoj karijeri.

– Cilj nam je osvojiti Kup i prvenstvo i naravno davati svoj maksimum u svakoj utakmici, svakom novom domaćem izazovu, ali i europskim izazovima u novoj sezoni. Pripremamo se za ono što dolazi, lopta je okrugla i moramo vjerovati u sebe – zaključila je i spomenula kako nakon završetka profesionalne karijere želi ostati u sportu.

zatvori