Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

POPUŠTANJE MJERA Jakšić: Drago nam je da se život vraća u normalu, iako ćemo posljedice koronavirusa osjećati još podosta vremena

Početkom tjedna Nacionalni stožer civilne zaštite donio je nove i slabije epidemiološke mjere uslijed poboljšanja opće situacije vezane uz koronavirus koje će na snazi biti sve do kraja ožujka.

Tako za ulazak u državne i javne službe, pa tako ni u Gradsku upravu, više nisu potrebne COVID potvrde ili ostale dokaznice o cijepljenju ili testiranju na koronavirus.

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić rekao je Dravi.info da je Gradska uprava u tom, kako kaže, ludilu, nastojala biti maksimalno fleksibilna.

– Doslovce se s ljudima nalazilo i po parkingu i da sad ne nabrajam sve moguće lokacije, no vrlo je zanimljivo da se, prema tim odlukama stožera, nije moglo ulaziti u Gradsku upravu, ali s druge strane su se naši djelatnici mogli s ljudima nalaziti u birtijama i rješavati, ali dobro, prošlo je i to – kazao je.

Jakšić je istaknuo da je dobra vijest da mjere i epidemiološka situacija popuštaju.

– Drago nam je da se život ipak vraća u normalu na kakvu smo navikli u nekim prijašnjim godinama, iako ćemo efekte koronavirusa i na psihološkoj razini, ali i u ekonomskom životu osjećati još podosta vremena. Što se tiče samih mjera, dobro je da su blaže, dobro je da ide na bolje, ako dođe do nekih promjena mi ćemo to i dalje poštivati, bez obzira na to što se s masu toga nismo slagali, jednostavno zakoni su tu da se poštuju – zaključio je gradonačelnik.

zatvori