Subota, 18. svibnja 2024.

POMOĆ POLICIJI Učenici Đure Estera reguliraju promet na pješačkom prijelazu kod škole

Dolaskom povoljnijih vremenskih uvjeta na prometnicama je sve više pješaka, a posebno djece. Najveća frekvencija djece susreće se u vremenu odlaska i dolaska u školu.

Članovi Školske prometne jedinice Osnovne škole Đuro Ester iz Koprivnice stoga od 18. ožujka svakodnevno upravljaju prometom u neposrednoj blizini pješačkog prijelaza kod škole u Ulici hrvatskih branitelja, poručili su iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Kako su istaknuli, cilj navedene aktivnosti je povećati sigurnost djece u školama, a osim upravljanja prometom na pješačkom prijelazu, učenici će pomagati i svojim učiteljima.

– Školsku prometnu jedinicu čine učenici osmih razreda koji su educirani od strane policijske službenice za prometnu preventivu i profesorice Tiane Martić, ujedno i voditeljice Školske prometne jedinice. Osim pomoći pješacima na prijelazu, članovi na hodnicima škole tijekom odmora pružaju pomoć učiteljima oko pravilnog ponašanja ostalih učenika – objasnili su.

Spomenimo kako se vozačima skreće pozornost da u zonama škola i vrtića prilagode brzinu kretanja svojih vozila te poštuju znakove koje će im davati članovi jedinice.

Foto: Pu koprivničko-križevačka
zatvori