Petak, 26. travnja 2024.

PODRŽANA DIOBA TREĆE OSNOVNE Jakšić: Moramo podijeliti nastavnike i učenike, sutra počinju roditeljski sastanci

Koprivnički gradski vijećnici na današnjoj su sjednici Gradskog vijeća podržali odluku o podjeli Osnovne škole Đuro Ester.

Naime, Grad Koprivnica osnivač je triju osnovnih škola – Antun Nemčić Gotovinski, Braća Radić i Đuro Ester u kojima se nastava odvija u dvije smjene zbog velikog broja učenika te manjka prostornih kapaciteta škola.

– Sukladno navedenom, a u cilju osiguravanja što kvalitetnijeg odgoja i obrazovanja te osiguravanje nastave u jednoj smjeni u dvije osnovne škole potrebno je donijeti odluku o podjeli osnovne škole Đuro Ester – obrazloženje je ovakve odluke.

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić prije donošenja ove odluke kazao je da radovi na školi na Podolicama idu prema planu, od jeseni 2022. godine ta škola će primiti prve učenike.

– Ne očekujemo nikakva iznenađenja. Što smo bliže kraju, očekuju se neke promjene, moramo imenovati privremenog ravnatelja, predložena je Ida Bakrač, pravnica gradskih službi, koja ima podršku ravnateljice Sanje Prelogović i resornog gradskog odjela za društvene djelatnosti. Pred nama je i dioba Osnovne škole Đuro Ester, odnosno nastavnika i učenika, proces je uz pomoć ravnateljice Prelogović pokrenut, od sutra počinju roditeljski sastanci. Sigurno će biti nezadovoljstva, ali ako želimo iskorake, škole moramo dijeliti i graditi nove, to je nažalost proces u kojem se može pojaviti nezadovoljstvo. Važno je reći da su stručni ljudi radili i pronaći će se najbolji modeli. Što se tiče imena škole, apeliram na sve da smanjimo nervozu, pozvat ćemo sve zainteresirane da se uključe, oformiti i nekoliko povjerenstava i istraživanje ako treba, kako bismo zajedno odlučili kako će se nova škola nazvati – kazao je Jakšić

Spomenimo da ovom odlukom o podjeli Osnovne škole Đuro Ester, ona nastavlja s obavljanjem svoje djelatnosti osnovnog odgoja i obrazovanja i dužna je brisati iz svojih akata Područnu školu Vinica.

Dodajmo da i da će privremena ravnateljica nove škole Ida Bakrač pribaviti potrebne dozvole za početak rada škole, donijeti privremeni statut, uz prethodnu suglasnost osnivača; podnijeti nadležnom ministarstvu zahtjev za početak rada škole; obaviti poslove u vezi s primopredajom školske zgrade i opreme; obaviti poslove u vezi s preuzimanjem učenika i zaposlenika; planirati organizaciju rada škole, odnosno pripreme za početak rada; obaviti pravne radnje u vezi s početkom rada škole i konstituiranjem tijela; podnijeti prijavu za upis u sudski registar; obaviti i druge poslove i zadatke utvrđene zakonom i drugim propisima.

– Diobenom bilancom utvrdit će se podjela nekretnina, pokretnina, financijskih sredstava te prava i obveza između Osnovne škole Đuro Ester i škole na Podolicama – istaknuto je u obrazloženju ove odluke.

zatvori