Srijeda, 1. svibnja 2024.

PODNE U PARKU, ZAJEDNO ZA MIR Akcija i tiho okupljanje za podršku stanovnicima Ukrajine održat će se u subotu

Akcija i tiho okupljanje za sve koji žele izraziti podršku stanovnicima Ukrajine održat će se u subotu točno u podne u koprivničkom gradskom parku.

– Ponukani situacijom u svijetu, a inspirirani idejom Centra mirovnih studija iz Zagreba i njihovom “Akcijom solidarnosti: Dosta je ratova – želimo mir!” te brojnim sličnim inicijativama u gradovima širom Europe, odlučili smo podržati mir – rekla je Helena Kušenić, jedna od organizatorica.

Pozivaju se tako svi zainteresirani, iz Koprivnice i okolice, da dođu u subotu između 12 i 13 sati kod paviljona i ostave svoje poruke mira i solidarnosti.

– Ovo je akcija i tiho okupljanje za sve koji žele izraziti podršku stanovnicima Ukrajine (i svih drugih ratom zahvaćenih područja) čija je sigurnost i egzistencija ugrožena, ali i prosvjednicima protiv represivnih vladajućih režima u Rusiji (i diljem svijeta) čija je jedina nit vodilja – mir. Vrijeme je za mirno rješavanje sukoba, solidarnost, toleranciju, empatiju, blagost i suosjećanje i prihvaćanje svih onih koji bježe pred užasima rat(ov)a – objašnjava Kušenić.

Napominje da oružani sukobi, ratna razaranja i uništavanje i oduzimanje ljudskih života osiromašuju područja, narode, uništavaju kulturu i gospodarstvo uzrokujući krize na svjetskoj razini.

– Krajnje je vrijeme za promjene i osvještavanje da je svaki naš glas bitan. Ova je akcija prilika da u javnom prostoru podijelimo riječi zajedništva, ohrabrenja, nade i otpora ratu. Stanimo zajedno, podržimo mir – zaključila je.

Dodajmo na kraju da su uz Kušenić organizatori i Atelieri Koprivnica, Dobar film, FUNK – Forum udruga nezavisne kulture, MaMUZE, Mudro drvo, RockLive, Udruga glazbenika Jazz kluba Koprivnica i Udruga Kopriva.

Autor vizuala: Bojan Koštić
zatvori