Utorak, 15. listopada 2024.

Općini Molve za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti odobreno 220.000 kuna

Općini Molve je temeljem Odluke o raspodjeli financijskih sredstava općinama Republike Hrvatske za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2022. godini odobrena financijska potpora u maksimalnom iznosu od 220.000 kuna.

Rezultat je to uspješne prijave Općine Molve kao osnivača Dječjeg vrtića Pčelica Molve na Javni poziv Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Svečano potpisivanje ugovora je 31. ožujka 2022. godine u Zagrebu, poručili su iz Općine Molve.

Nakon energetske obnove vrtića financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Općina kontinuirano ulaže u razvoj predškolske djelatnosti i aplicira na natječaje, a sve sa željom stvaranja povoljnih uvjeta za život mladim obiteljima s djecom na području općine Molve.

– Kroz ovu financijsku potporu koja uključuje troškove propisane Državnim pedagoškim standardom što su izdaci za radnike, te prehrana djece i uvjeti boravka djece (materijalni izdaci, energija i sl.), omogućit će se uspješan daljnji rad vrtića kao mjera demografske politike unapređenja roditeljstva i podrške mladim obiteljima. Osim toga, Općina će biti kao i prošle godine, u prilici osloboditi roditelje od obveze plaćanja udjela u cijeni dječjeg vrtića za jedan mjesec – zaključili su u Općini.

Izvor: Općina Molve
Izvor: Općina Molve
Izvor: Općina Molve
Slušaj uživo
zatvori