Srijeda, 15. svibnja 2024.

ODRŽAN SASTANAK Županijski vatrogasni sustav spreman je za protupožarnu sezonu

Županijski vatrogasni sustav je pripremljen za protupožarnu sezonu.

Priopćili su to iz Službe ureda župana nakon što je Ratimir Ljubić, načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije, održao sastanak sa Zvonimirom Habijanom, zapovjednikom Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije, Miroslavom Blažotićem, voditeljem Službe civilne zaštite Koprivnica, i Krešimirom Škvorcem, referentom za zaštitu i spašavanje.

– Na sastanku je raspravljeno o operativnoj provedbi zadaća sukladno Programu aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2022. godini na području Koprivničko-križevačke županije. Zbog povećane opasnosti od požara u ljetnim će se mjesecima pojačano pratiti, usmjeravati i koordinirati subjekti odgovorni za poduzimanje mjera zaštite od požara na području županije. Uz to, izvršit će se i dislokacije vatrogasnih snaga u ljudstvu i tehnici koje će se iz županije dislocirati na ugrožena područja priobalja – objasnili su.

Ljubić je na kraju sastanka uputio apel prema građanima da odgovornim ponašanjem pomognu u smanjenju rizika od požara te zahvalio svim pripadnicima vatrogasne zajednice na doprinosu u provedbi preventivnih i operativnih mjera zaštite od požara.

zatvori