Nedjelja, 28. travnja 2024.

Obilježava se Svjetski dan kazališta, Šestak: Veselim se novim predstavama i gostovanjima u Ludens teatru

Kazalištarci diljem svijeta danas obilježavaju Svjetski dan kazališta, a proslavit će ga i koprivnički Ludens teatar.

Rekao nam je to izvršni producent Ludens teatra Sven Šestak i dodao da, iako neće biti predstava, današnji će dan posvetiti kazalištu.

– Prošle smo nedjelje, 20. ožujka obilježili i Međunarodni dan kazališta za djecu i mlade, a današnji ćemo dan provesti u miru svojih domova gdje ćemo pročitati poruke koje nam ove godine pišu i svjetski i domaći umjetnici. Prisjetit ćemo se i što bi sve trebalo napraviti da život kazalištaraca bude bolji. Živimo u doba u kojem po kazalištima padaju granate tako da ni ova ni prošla godina nisu bile sjajne, ali optimizma uvijek treba pa ćemo na taj način odaslati pozitivnu energiju – objasnio je Šestak.

Nastavlja da je pandemija polako počela popuštati, a veseli ga i što se publika ponovo vraća u kazalište.

– Posebno se veselim novim predstavama i gostovanjima u Ludensu, ali i u svojoj matičnoj kući. Općenito se veselim kazalištu. Volim kazalište, volim rad u kazalištu i nadam se da ću se time baviti još dugo – dodaje.

Spomenimo da se u Koprivnicu vraća predstava “Dame biraju” koja puni dvorane diljem Hrvatske.

– Lijepo je što su ljudi tijekom pandemije provodili vrijeme doma i družili se više unutar svoje obitelji, ali pretpostavljam da je to bilo dosta stresno za naše dame koje drže “tri čoška kuće” tako da je došlo vrijeme da malo izađu i da se opuste. Ne vidim bolju priliku od one da dođu na predstavu – zaključio je.

Predstava je na rasporedu u nedjelju, 3. travnja s početkom u 20 sati, a održat će se u koprivničkom Domu mladih.

zatvori